Getuigenoproep i.v.m. ernstig gewonde kat

zaterdag 20 mei 2017

Egmond aan den Hoef - De dierenpolitie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een ernstig gewonde kat. De kat van een inwoonster uit Egmond aan den Hoef is vorige week mogelijk bespoten met een soort zuur en raakte hierdoor ernstig gewond.

De kat kwam dinsdagmiddag 9 mei ernstig gewond thuis, nadat hij een nacht was weggebleven. De kop van de kat zat vol met een soort bijtende stof, dat onder andere de huid en de ogen van de kat ernstig heeft beschadigd. Zowel de dierenarts als de dierenpolitie sluiten niet uit dat de kat mogelijk opzettelijk is bespoten met een bijtende stof. Daarom is de dierenpolitie op zoek naar mensen in de omgeving van Egmond aan den Hoef, die mogelijk meer informatie hebben over dit incident.Heeft u informatie die kan helpen bij het achterhalen van de oorzaak? Belt u dan s.v.p. met de politie via 0900-8844, onder vermelding van nummer 2017101347. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr.: 0800-7000. Melding doen kan ook via internet, via het contactformulier.De dierenpolitie

Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming)  en de Dierenbescherming.De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hierondervermelde misdrijven:

- dierenmishandeling;

- dierenverwaarlozing;

- ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;

- het doden of mishandelen van een dier ;

- het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;

- stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.Meer informatie is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt  van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.

2017101347

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: dierenleed


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Egmond-Binnen | 112 alarmeringen Egmond-Binnen | Goedkoop Tanken in Egmond-Binnen | Supermarkten in Egmond-Binnen | Weerbericht Egmond-Binnen